Hur man väljer fiskekniv

Alla älskar utomhus och alla ser ut för en bra fiskekniv. När du handlar för ditt nästa fiskeverktyg, här delar vi med dig några tips om vad du vill överväga när du köper din nästa fiskekniv. Med det här informationsdelen ville vi dela med dig av några kriterier som hjälper dig att välja rätt fiskekniv. Du hittar nedan några viktiga funktioner i fiskeknivar, som du bör ägna stor uppmärksamhet åt när du handlar runt för en. Knivtyper: Det här är de första kriterierna du bör titta på när du handlar för en ny fiskekniv. Det finns många olika knivtyper tillgängliga, så gör din forskning, bestäm vilken typ som bäst passar dig och dina fiskebehov.

Storlek och längd: Tänk på vilken specifik användning du planerar med att använda kniven för. Det finns olika storlekar tillgängliga i både fasta och vikningsblad, så tänk på den övergripande storleken du kommer att använda den för när du fattar ditt beslut. Kom också ihåg att de flesta vikande knivar har ett litet blad som används för att penetrera fiskens hud och kött, snarare än att skära den. Dessa mindre knivar, som paringsknivar eller fickknivar kan vara ett bra tillägg till en uppsättning, men du bör välja storlek och längd baserat på vilken specifik funktion du behöver kniven för att utföra. Du använder sällan en machete till att rensa en fisk.

Typ av grepp: Gripet är den del av den kniv som kommer i kontakt med fisken, så du vill välja en typ av grepp som ger dig den maximala skäreffektiviteten och gör det enkelt att hålla fast vid fisket. De två mest högklassiga grepparna är läder och komposit. De flesta fiskare föredrar en kniv med ett bra grepp, eftersom det ökar sitt övergripande grepp och gör dem bekvämare när de fiskar. De flesta knivuppsättningar erbjuder dig två till tre olika typer av grepp, så ta en titt på alternativen och välj en som fungerar bäst för dig. De flesta knivuppsättningar kommer med en mantel som är bärväska, eller du kan behöva köpa en separat mantel separat.

Material: Handtagsmaterialet är en annan viktig faktor för att välja dina fiskeknivar. Typiskt föredras ett trähandtag på grund av komfort och hållbarhet. En kolfiber eller glasfibergrepp rekommenderas också, eftersom de är strängare, men bär lättare. Men om du inte har något emot lite mer vikt på dina fiskeknivar, överväga att investera i ett glasfiber eller trähandtag och använda det istället. Bara se till att kniven har ett tillräckligt starkt grepp och manteln är tillräcklig, för det kan vara frustrerande om du skär manteln för kort och förlora greppet.

Skärpa dina fiskeknivar är en mycket viktig del av att behålla dem. De flesta märken kommer med en speciell skärpningsprocess som polerar och tar bort burr från kanten av bladet. Du bör alltid skärpa din kniv efter varje användning, och lämna aldrig kanten tråkig. Det är särskilt viktigt att ha en ny kant när du kommer att arbeta djupt i vattnet.

För att sammanfatta, välj dina filéknivar baserat på hur de ser ut och vad du främst kommer att använda dem för. Om du huvudsakligen kommer att använda dina filéknivar för laxfiske, är en liten, lätt kniv med ett traditionellt stilgrepp idealiskt. Om du främst kommer att använda dina filéknivar för basfiske, kanske du vill gå med en tyngre kniv som kan motstå missbruket. Ta också tid att kontrollera bladlåsningsmekanismen på dina knivar, liksom hur skarp det är. Många filéknivar säljs med ett enskilt slipningsalternativ som kommer att minska mängden gånger du måste skärpa din kniv.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/